Cinefòrum sobre «El Olivo»

Aquesta tarda a les 18h al Cinema Iris de Calafell podrem veure i debatre sobre aquesta pel·lícula espanyola, dirigida per l’Iciar Bollaín, que va rebre quatre nominacions i dos premis Goya.

«El Olivo» parla de les nostres arrels, d’avis i nétes i d’un viatge improvisat i cap a l’impossible. Segons la pròpia directora es tracta d’una pel·lícula d’amor, que va néixer a partir d’una notícia sobre un arbre mil·lenari de la costa mediterrània que un gran empresari americà havia comprat per plantar al seu jardí. I el Paul Laverty, guionista i parella de l’Iciar Bollaín, va llegir la notícia i va començar a investigar sobre tots els olivers que s’havien mogut d’aquesta manera per Europa, per Amèrica, la Xina, etc…

El film està protagonitzat per l’Anna Castillo, que va guanyar el Goya a actriu revel·lació per aquesta pel·lícula, i que dóna vida a l’Alma, una noia fora dels estereotips. Avui ens enfrontarem a una noia enrabiada, que és motor de la història i fa que, per una vegada, els personatges masculins siguin els que van a remolc del seu viatge. Pel que fa a aquests personatges masculins, la pel·lícula compta amb l’actor Javier Gutierrez, que també va estar nominat, el Pep Ambrós i el Manuel Cucala, un pagès que mai havia estat davant d’una càmara i que aporta a «El Olivo» tota la sensació de terra, d’amor, de treball i de memòria.

Esperem veure-us aquesta tarda al cinefòrum!

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *