Des de La Porta de Fusta col·laborem amb la regidoria de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Calafell portant la dinamització i debats dels diferents Cicles de Cinema d’Igualtat que s’han realitzat des del 2016.

Amb la inestimable ajuda de l’Elva Banfi, psicòloga especialitzada en temes de gènere que també ens acompanya amb l’espectacle El Sopar de les Princeses, ens encarreguem de proposar pel·lícules, de reflexionar sobre elles i de compartir-ho amb tot el públic que assisteix el primer dijous de cada mes, a les 18h, al Centre Cívic Cinema Iris de Calafell platja.

Al llarg dels diferents mesos hem vist tot tipus de pel·lícules, comercials, alternatives, franceses, japoneses, angleses, espanyoles, algunes molt centrades en temes habitualment referits com a «femenins» i d’altres de temàtiques molt diverses. I és que al final, l’objectiu d’aquest cinefòrum és el d’intentar posar-nos les ulleres liles, sigui el que sigui allò que mirem, per tal de poder detectar què se’ns està explicant, i quins patrons són comuns a tot allò que veiem. Perquè al final, el feminisme, la igualtat o la reivindicació de trencar tot allò que se’ns ha imposat i no hem escollit… Ens hem adonat que és un problema transversal, en tots els àmbits, i a tot el món.