Cinefòrum sobre «Figuras Ocultas»

 

 

Avui a les 18h al Cinema Iris de Calafell, presentarem el cinefòrum sobre la pel·lícula «Figuras Ocultas», del director americà Theodore Melfi, que va estar nominada a 3 premis Oscar.

Amb motiu dels actes al voltant del 8 de març, aquesta vegada ens centrarem en una pel·lícula que tracta de temes laborals, ideal per entendre conceptes com el sostre de vidre o la «brecha» salarial. La pel·lícula està basada en la vida de tres dones reals: la Katheryn Johnson, la Mary Jackson i la Dorothy Vaughan, tres dones negres que van treballar a la NASA durant la carrera espacial dels anys 60. «Figuras ocultas» ens presenta uns personatges excepcionals que van començar treballant de calculadores i van acabar sent imprescindibles pel desenvolupament dels primers viatges a l’espai per part dels nord-americans. El film està basat en un llibre amb el mateix nom de la Margot Lee Shetterly, que es va estrenar el 2016 igual que la pel·lícula: els productors de Hollywood es van interessar en aquesta història quan encara estava a mig escriure. I és que no n’hi ha per menys: es tracta d’un exemple d’empoderament en femení, de resiliència, de lideratge i sororitat, que no pot quedar oblidat davant de noms de primera línia com Yuri Gagarin (l’astronauta rus que va ser el primer humà que va sortir a l’espai) o Alan Shepard (el segon, sent el primer americà).

Us animem a no perdre-us aquesta pel·lícula, amena i amb punts de «dramatisme made in Hollywood», però que ens pot donar per reflexionar molt sobre el paper de la dona i la seva introducció en el món laboral.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *