Cineforum sobre «Sufragistas»

Coincidint amb la proximitat del dia de la dona treballadora, el proper 8 de març, aquesta tarda a les 18h es farà la projecció al Cinema Iris de Calafell de la pel·lícula «Sufragistas».

La pel·lícula ens situa a principis del segle XX a Anglaterra, on un grup de dones encapçalades per Emmeline Pankhurst, inicia una lluita pel sufragi femení. La diferència amb les altres lluites que s’estaven portant a terme a diferents llocs d’Europa és que aquest grup, emparat en el partit de la «Unió Política i Social de la Dona», va portar a terme accions més radicals i violentes. Així, van diferenciar el terme «suffragettes» de les «suffragists» que hi havia a altres llocs.

«Sufragistas» ens explica la història de la Maud Watts, una dona treballadora d’una fàbrica que poc a poc va entrant en aquesta defensa dels drets de la dona. Malgrat que el seu personatge és fictici, la pel·lícula ens dóna l’oportunitat de conèixer la història d’altres dones reals que van lluitar per totes nosaltres.

Com sempre, després de veure-la, dedicarem una estona a fer un debat sobre els personatges, la història i altres temes relacionats amb el sufragisme. Us hi esperem!

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *