Una bicicleta verda

Aquest mes tornem a iniciar el Cicle de Cinema d’Igualtat, el primer dijous de cada mes a les 18h al Cinema Iris de Calafell platja. I aquest cop, ens estrenem amb «La bicicleta verde», una pel·lícula d’Arabia Saudí, del 2012. Es tracta d’una obra pionera: és l’òpera prima de Haifaa Al-Mansour, que és la primera dona en dirigir un llargmetratge a aquest país, i es tracta de la primera pel·lícula rodada íntegrament a Arabia Saudí.

La pel·lícula parla de la Wadjda, una nena inspirada en la neboda de la directora, que té un somni: tenir una bicicleta. Malauradament, anar en bicicleta està considerat perillós i indecorós per les nenes, així que haurà d’enfrontar-se a milers d’obstacles i opinions.

Es tracta d’una pel·lícula que ha tingut molt d’èxit arreu del món i que ens mostrarà la importància de tenir testimonis en femení: de que les dones també expliquem la història, per molt que sigui complicat. I és que part de «La bicicleta verde» es va haver de rodar amb la Haifaa Al-Mansour dirigint des d’una furgoneta per a que no se la veiés en públic amb tants homes (càmeres, tècnics, actors, etc)!

Vine a descobrir això i moltes coses més, demà a les 18h!

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *